De kloof van Montrebei

Krijg 10 super wandelingen cadeau!

Als u bij ons BOEKT ontvangt u GRATIS het E-BOEK met 10 super wandelingen. Geen files, geen massa-toerisme, geen drukte ... Is dit het goed bewaard geheim van de Spaanse Pyreneeën? Tijdens een wandeling kom je meestal niemand tegen. Een uitzonderlijk wandelparadijs, dit is de omgeving van de vakantiewoningen. Zo ontdekt u zonder moeite onmiddellijk de tofste plaatsjes en kan u maximaal genieten van dit groots, prachtig ongerept natuurgebied. Hierbij wordt je smartphone of tablet je persoonlijke wandelgids!

Ontdek een paradijselijke omgeving!

1 of 2 weekjes vakantie buiten de warmte van de zomer? Ontdek via 10 super wandelingen dit unieke schilderachtige en ruige landschap in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Piepkleine - en verlaten dorpjes, ongerepte natuur, wijngaarden, gieren, bergriviertjes, aromatische geuren, ... . Een beetje basisfysiek volstaat om deze rondgaande tochtjes van 2 tot 4 uur te stappen!

Hieronder vindt u als voorsmaakje één van de 10 super wandelingen uit het e-boek.

6,8 km   Totale stijging 460 m   Geschatte wandeltijd ca. 2,5 uur   Luswandeling Ja

Luswandeling vanuit het Ribagorza hoofdstadje Graus. Het pad beloopt deels de gemarkeerde paden PR-HU211 en GR-1. We verlaten Graus aan de Plaza de San Miguel. De wandeling gaat grotendeels op de rotsheuvel 'Peña del Morral', gelegen ten noordwesten van het stadje. Eerst wordt het historische pad gevolgd dat leidt naar de witte kapel van San Pedro. Voorbij ‘Piedra Plana’ bereiken we het hoogste punt van de route op 630 m hoogte. We krijgen een spectaculair zicht op de twee valleien die Graus kruisen, de Esera en de Isábena. In het noorden zien we de hoogste Pyreneeëntoppen.  Vanaf nu stappen we door het dichte dennenbos van La Ubaga. Hiertussen kan een kleine afslag worden genomen naar de goed verborgen en bouwvallige Romaanse Tempelierskapel. De afslag is een duizend jaar oud stukje pad, een stevig klimmetje. De terugweg volgt nu een deel van de GR1, de historische wandelroute die afdaalt vanuit het verlaten dorpje Grustán naar Graus. We komen terug te Graus uit tegenover Camping Regrustán.

Graus tempeliersroute Turbon Graus tempeliersroute Barasona

Graus tempeliersroute gpx hoogteprofiel